Témata
Reklama

Export do USA má špatnou ekonomickou rentabilitu

Ing. Ladislav Brynda
Výkonný ředitel a jednatel Weiler Holoubkov, s. r. o.

MM: Pane řediteli, i když se dá předpokládat, že většina čtenářů vaši společnost zná, mohl byste ji alespoň v krátkosti představit?

Ing. Brynda: Podnik patří k nestarším výrobcům obráběcích strojů v Čechách a možná i v celé Evropě. Pro zajímavost - první soustruh na ruční pohon byl zde vyroben již v roce 1840. Podnik prošel různými organizačními seskupeními, veřejnosti je znám pod názvem Kovosvit Holoubkov. V roce 2000 byl na podnik vyhlášen konkurz a v rámci veřejné soutěže byl koupen německou společností FKE. Stal se tak součástí skupiny Weiler. V současné době je v podniku zaměstnáno 250 pracovníků. Výrobní program je rozdělen do tří základních komodit: vrtací stroje (těžké radiální a montážní vrtačky, CNC pojezdové vrtačky), výroba montážních skupin a celých kompletních soustružnických strojů pro mateřskou společnost Weiler v Německu a výroba komponent soustružnických strojů pro anglickou firmu 600 Group.
Reklama
Reklama
Reklama

MM: Charakterizujte prosím konkurenceschopnost vašich výrobků na zahraničních trzích.

Ing. Brynda: Těžké vrtací stroje jsou komoditou, která nepatří do kategorie produkčních strojů s vysokými požadavky na produktivitu. Vrtací stroje stále nacházejí své uplatnění v hutních a opravárenských provozech a jako doplňkové výrobní zařízení. I když se jedná o konvenční stroje, které mají své inovační cykly technicky vyčerpány, nacházíme stále nový prostor pro zjednodušení obsluhy, ale i zvýšení přesnosti. Stroje vybavujeme odměřovacími systémy, které pracují v cylindrickém souřadném systému. Přestože na relativně malém trhu není mnoho výrobců, rozhodující podmínkou pro úspěch na trhu je úroveň komplexní služby zákazníkům a servisu.

MM: Jakým směrem se bude výroba ve vaší komoditě ubírat?

Ing. Brynda: Musím podotknout, že výroba vrtacích strojů má podíl na obratu pouze 25 %. Rozhodující je pro společnost výroba soustružnických strojů, s výraznou orientací na tzv. cyklicky řízené CNC soustruhy s plochým ložem. V poslední době rozšiřujeme výrobu i o produkční CNC soustruhy. Pro všechny CNC stroje je jednoznačný trend komplexního obrobení součásti na jedno upnutí, u větších soustruhů bude převládat provedení stroje podle požadavku a technologie zákazníka. Pro výrobce to znamená mít k dispozici ověřenou škálu různých montážních skupin a uzlů.

MM: V současné době již druhým rokem pracuje Výzkumné centrum pro strojírenskou výrobní techniku a technologie. Co vám spolupráce s centrem přinesla a jak se díváte na společný výzkum?

Ing. Brynda: Naše společnost zatím služeb ani výsledků činnosti Centra nevyužila. Domnívám se, že jeho hlavním cílem je soustředění kvalitní měřicí techniky, kterou tak se zkušenostmi vědeckého personálu mohou využívat všichni členové svazu. Předpokládáme zahájit konkrétní spolupráci při zkouškách prototypu nového stroje ke konci roku.

MM: Na jaké úrovni, ať z hlediska pracovní síly či vybavenosti, je vaše konstrukční a technologické oddělení?

Ing. Brynda: Musím konstatovat, že podnik byl převzat sice bez závazků, ale v této oblasti ve velmi zuboženém stavu. Nemyslím po stránce personální, ale technického vybavení. Z důvodu společného konstrukčního vývoje s mateřskou společností jedna z prvních větších investic byla do oblasti CAD. V současné době již probíhají vývojové práce na pracovních stanicích HP v 2D - CAD prostředí ME 10. Některé složité součásti, např. krytování stroje nebo velké odlitky, modelujeme v 3D CAD prostředí SoldDesigneru. Všechny konstrukční podklady jsou prostřednictvím internetové sítě operativně oboustranně vyměňovány s pracovištěm naší mateřské společnosti. Vzhledem k tomu, že v principu má náš podnik dodavatelský charakter, je pro nás rozhodující v požadované kvalitě a termínech plnit své závazky. To je nemyslitelné bez kvalitní, ale hlavně pružně a rychle fungující přípravy výroby. Proto další investice jsou namířeny do oblasti CAM, stávající systém již není schopen uspokojit naše požadavky.

MM: Jaká exportní teritoria jsou pro vás zajímavá? Jak velkou část produkce představuje export?

Ing. Brynda: Na export je určeno 90 % produkce. Je to dáno zařazením podniku do skupiny Weiler a jeho charakterem hlavního subdodavatele. Za rozhodující trh považujeme tedy země EU, nicméně sortiment vrtacích strojů je v poslední době dobře prodejný i na Dálném východě, v arabských zemích a státech Jižní Ameriky. Vzhledem k naší komoditě se jedná pochopitelně vždy pouze o kusový prodej.

MM: Jak hodnotíte současnou úroveň proexportní politiky státu?

Ing. Brynda: Tato otázka je neustále diskutována. Většina členů svazu je zcela jednoznačně závislá na exportu do zemí EU. Vzhledem k přetlaku na evropském trhu je velkou iluzí hovořit o proexportní politice v zemích EU. Zde může státní proexportní politika pomoci pouze stabilizací měnového kurzu ve prospěch exportérů. Další největší trh, USA, je sice komerčně velmi zajímavý z hlediska obratu, ale z pohledu ekonomického, tj. úrovně tržních cen, přídavných marží a výrobních nákladů českých výrobců se nedá o ekonomické rentabilitě tržeb hovořit. Domnívám se, že největší prostor pro realizaci má stát na východoevropském trhu, kde má produkce českých obráběcích strojů historicky dobrou výchozí pozici. Za posledních 10 let v oblasti exportu podala nejlepší výsledky společnost Alta, a to jak v objemu, tak v oblasti všech obchodních a finančních služeb.

MM: Na jaké úrovni využíváte kooperace s externími dodavateli?

Ing. Brynda: Pochopitelně dílcovou profesní kooperaci s externími dodavateli využíváme. Obecným problémem je, že málo vzniklých, ekonomicky příznivých dodavatelů je schopno pokrýt naše požadavky z hlediska kvality a komplexnosti dodávky. Ve finále se potom musíme obrátit ke spolupráci s tradičními podniky, v převážné míře členy SST.

MM: Jak se díváte na problematiku marketingově orientovaného výzkumu a vývoje?

Ing. Brynda: V současné době nelze uspět na trhu bez řešení problémů zákazníka. Stále přetrvávajícím oříškem je přímý kontakt mezi výrobcem a konečným zákazníkem a vybudování báze tzv. svých zákazníků jako zdroje základních marketingových informací. To je zatím doménou obchodních zastoupení, která základní informace neposkytují českým výrobcům v dostatečné míře. Porovnám-li všeobecně spolupráci a kontakty v mateřské firmě Weiler s tím, jaká je praxe v úrovni kontaktů a možností tuzemských výrobců, musím konstatovat, že není realizována na úrovni partnerských a vzájemně závislých vztahu, ale pouze s cílem vydělat peníze na úkor partnera.

MM: Jaký máte pohled na současné přístupy bank k profinancování strojírenské výroby?

Ing. Brynda: Weiler Holoubkov je malá, nově začínající společnost s relativně malým základním kapitálem. Musím konstatovat, že ze strany bank je zájem se v naší společnosti úvěrově angažovat. Problém vzniká v oblasti garance. Banky chtějí prodat své peníze, ale vstupují do obchodu s minimálními riziky. Bez garance mateřské kapitálově silné společnosti je nereálné úvěrové zdroje získat.
Reklama
Vydání #5
Kód článku: 20542
Datum: 16. 05. 2002
Rubrika: Servis / Rozhovor
Autor:
Firmy
Související články
České obráběcí stroje stále splňují nejpřísnější parametry pro uplatnění

V červnu tohoto roku byl zvolen prezidentem Svazu strojírenské technologie Jan Rýdl ml. Mezi jeho priority patří návrat duálního vzdělávání do českého školství. Více chce také podpořit spolupráci firem s vysokými školami, prosazovat zájmy českých strojařů v zahraničí a ve státní správě. Rychlé tržní změny vnímá jako největší výzvu pro management všech firem.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Facelift pro staré stroje

Opravy a modernizace starých strojů s využitím současných technologií tak, aby jejich užitná hodnota byla posléze srovnatelná s novým strojem. To je náplň práce 35členného týmu společnosti Fermat Pressl, která sídlí v romanticky industriální budově v Rokycanech. Jejich práce by se dala přirovnat k plastické chirurgii u lidí, výsledek je však rozhodně trvanlivější i užitečnější. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Vojtěcha Vlka, jednatele společnosti.

Související články
Mít vůli i trpělivost

Zaměstnanec v socialistickém strojírenství, poté na vedoucích místech v První brněnské strojírně Velká Bíteš a Ekol Brno. Před odchodem do důchodu se věnoval konzultační činnosti v energetice. To lze stručně říci o Ing. Lubomíru Doležalovi. O tom, že prosazovat inovativní změny za socialismu nebylo nic snadného, by mohl psát romány...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Rodinné podnikání v přesné strojařině

Brněnská firma VKV Horák se zabývá konstrukcí, vývojem a výrobou přístrojové mechaniky, přípravků, jednoúčelových strojů, forem pro vstřikování plastů, lití polyuretanových dílů a vakuovému tváření plastů. S jejím zakladatelem, panem Zdeňkem Horákem, jsme si povídali o aspektech podnikání v českém prostředí, o vzdělávání, kvalitě škol, průmyslu budoucnosti.

Stroje rostou se zákazníkem, říká pamětník českého obrábění Miroslav Otépka

Česká republika si v letošním roce připomíná 100 let od svého vzniku. Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu v Brně je 60 let. Redakce MM Průmyslového spektra se rozhodla také zavzpomínat a k rozhovoru pozvala Miroslava Otépku, který stál u zrodu konstrukce a výroby českých obráběcích strojů. Miroslav Otépka se z profese dělníka vypracoval na respektovaného majitele jedné z největších českých strojírenských firem. Aktivita, optimismus a dobrá nálada ho neopouštějí ani ve věku, kdy se jiní věnují odpočinku. Možná je to jeho filozofií a jak sám říká: „Práce mi nikdy nic nevzala, vše, co jsem dělal, dělal jsem rád.“

Upínače jsou stejně důležité jako stroj nebo nástroj

Výrobní zařízení pro třískové obrábění s nástupem CNC řízení a víceosých technologií významně změnily požadavky na složitost obrobků, řezné nástroje a v konečném důsledku také na automatizaci a robotizaci. Čemu se však často nevěnuje tolik pozornosti, jsou upínací technologie i přesto, že mohou mít zásadní vliv na výslednou kvalitu obráběného dílu, ale i na náklady.

Nástrojáři sobě

V letošním roce slaví Svaz nástrojáren ČR své 20leté výročí. Při této příležitosti jsme požádali jejího předsedu představenstva doc. Ing. Václava Kličku, CSc., Ph.D., o rozhovor.

Revoluce v měření přišla s analogovým signálem

Když se dnes bavíme o moderních výrobních postupech, máme často na mysli využívání high-tech technologií, které je snahou stále více propojovat, automatizovat a sledovat. Tyto přístupy pomáhají výrobcům transformovat jejich výrobní procesy až do stadia nejvyššího – takzvané cyber factory –, přičemž vysoká jakost vyráběných dílů a úspora nákladů během výrobních procesů hrají nejdůležitější roli. Z tohoto jasně vyplývá nutnost investice také do měřicích systémů.

Sázejme olivovníky, ať mají naši potomci co sklízet

Profesor Stanislav Hosnedl se celý svůj odborný život věnuje oboru konstruování výrobních strojů a zařízení. Značným podílem přispěl k rozvoji konstrukční vědní disciplíny Engineering Design Science and Methodology, ve které se stal uznávaným odborníkem nejen u nás, ale i v zahraničí. K jeho pedagogické a vědecké činnosti jej přivedly kroky z výrobní praxe. Tak by tomu mělo být. Stanislav Hosnedl je Plzeňák tělem i duší s aktivními kontakty po celém světě. Bylo nám ctí, že jsme mu mohli na letošním MSV v Brně předat Zlatou medaili za celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Jak se stát leaderem ve výrobě důlního zařízení

Moravská společnost Ferrit, s. r. o., se za 25 let působení v těžařském průmyslu stala světovou firmou v projektování a výrobě důlní závěsné dopravy. Zároveň je průkopníkem v oblasti vývoje a výroby důlních akumulátorových lokomotiv a jako jediná na světě vyrábí speciální lokomotivu, tzv. lokobagr, pro údržbu a čištění kolejové tratě a prostoru kolem kolejiště v hlubinných šachtách. Jejich stroje pracují v uhelných a rudných dolech napříč všemi kontinenty.

Projekt snů 2

Významnost roku 2017 pro firmu Okuma – výrobce CNC obráběcích strojů – neznamená pouze oslavy 120. výročí založení společnosti, ale i uvedení do provozu v pořadí druhého nejmodernějšího automatizovaného závodu, firmou označovaného jako Projekt snů (Dream Site 2 – dále PS2) v místě japonské centrály.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Oboroví vystavovatelé MSV v Brně

V minianketě k tématu vydání oslovujeme ve spolupráci s Veletrhy Brno zástupce klíčových oborových vystavovatelů na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (MSV). Na otázky odpovídají obchodní zástupce pro ČR a SR společnosti Maximator Hochdrucktechnik GmbH Ing. Lukáš Starý a Sales Engineer společnosti Renold Gears Jaroslav Edlinger, M.A.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit