Témata
Reklama

Když osmi- anebo šestnáctihodinový den už nestačí

Obráběcí centra Picomax 60 a Picomax 90 firmy Fehlmann vybavená automatizací Erowa a vlastním automatizačním softwarem umožňují bezobslužný provoz v nástrojárnách.

Strojírenská firma W. Fehlmann AG, založená v roce 1930, vyvíjí, vyrábí a uvádí na celosvětový trh kvalitní nástrojářské stroje, jichž bylo od roku 1958 vyrobeno více než 10 000. Spektrum výrobků sahá od ručních souřadnicových vrtaček a frézek až po vysokovýkonná obráběcí centra a HSC frézky.
Reklama
Reklama
Reklama

Picomax 60 a 90

Moderní technologie obrábění, mezi něž patří HSC frézování, vyžadují nasazení strojů moderní koncepce. Konstrukce nových obráběcích center Picomax 60 a Picomax 90 je založena na nejnovějších poznatcích z oblasti HSC technologie. Současně jsou zachovány typické vlastnosti strojů řady Picomax, jako jednoduchost obsluhy, přesnost a spolehlivost. Vyšší rozsah otáček vřetena, vysoce dynamické číslicové pohony a vysoká tuhost stroje přitom umožňují úspěšné nasazení v oblasti vysokorychlostního obrábění. Stroje lze díky konstantnímu krouticímu momentu na vřeteni využívat jak v oblasti rychlostního obrábění, tak i v konvenční oblasti. Dílce je proto možné opracovat kompletně. To znamená. že lze provést nejenom HSC frézovací operace, ale i konvenční vrtání, vyvrtávání a řezání závitů. To je však samozřejmě spojeno s delšími časy pro opracování komplexního obrobku.

Picomax 60/90 MCM

Slovní spojení "čas pro uvedení na trh" jako kritérium pro přežití se vyskytuje u dnešních výrobců a nástrojařů stále častěji. Nové výrobky se vyvíjejí a vyrábějí ve stále kratších časových intervalech. V nástrojárnách, při výrobě forem i při kusové a malosériové výrobě se konkurenční boj čím dál tím víc vede prostřednictvím ceny výrobku. Stále kratší pracovní doba a nedostatek kvalifikovaných odborníků, kteří jsou ochotni pracovat na směny, nutí nástrojárny hledat stále nová řešení. Rozhodujícím činitelem se stává využití nočních hodin bez přítomnosti obsluhy, které umožňuje výrazně zkrátit průběžné výrobní časy.
Se stroji Picomax 60 anebo 90 ve spojení s automatizační technikou Erowa Robot nebo Erowa Easy Hand je možné tuto myšlenku uskutečnit. Podle velikosti palety lze zásobník obrobků osadit až 120 paletami a vykonávat velmi dlouhé směny bez přítomnosti obsluhy. Využití stroje a z toho vyplývající hospodárnost se tím významně zvýší.

Programové vybavení

Programové vybavení Fehlmann MCM (Milling Center Manager), speciálně vyvinuté firmou Fehlmann pro frézovací práce, řídí stroje prostřednictvím operačního systému Windows. Kliknutím myši se určuje pořadí jednotlivých úloh zařazených v tabulce, zvětšení anebo zmenšení podrozměru elektrod při výrobě elektrod pro elektroerozivní obráběcí stroje atd. Pokud dojde k zastavení stroje způsobenému např. chybou v programu, MCM situaci zjistí, chybný program a tomu odpovídající obrobek se ze stroje odstraní a výrazně v počítači označí. Stroj potom pokračuje v činnosti další úlohou v pořadí.
Prostřednictvím tohoto programového vybavení lze rovněž snadno, rychle a spolehlivě vkládat a vykládat obrobky do a z pracovního prostoru stroje. Přitom je zajištěn neomezený přístup k obráběcímu stroji v průběhu dne a zaručená bezpečnost procesu v průběhu noční směny při bezobslužném provozu. Ověřené programové vybavení Fehlmann MCM odpovídá současným požadavkům na automatizační prostředky a všeobecným průmyslovým normám. Protože programové vybavení MCM je produktem firmy Fehlmann stejně jako frézovací centra Picomax 60/90, získává uživatel plnou podporu ze stejných rukou.
-em-
Reklama
Vydání #1,2
Kód článku: 10184
Datum: 31. 01. 2001
Rubrika: Automobilový průmysl / Automobilový průmysl
Autor:
Firmy
Související články
Skutečný pomocník

Na českém trhu je od září letošního roku k dostání nová generace vozů Opel Vivaro a to ve třech variantách: Van, Crew Van a Combi. První dvě verze jsou určeny především pro převoz nákladu a osob, Combi pak pro převoz větších skupin lidí či sportovních týmů. Všechny vozy pohání turbodieselové motory.

Vozový park pod kontrolou díky moderním technologiím

Mít na starost firemní flotilu není snadné, ale když se nebudete vyhýbat moderním technologiím, ušetříte spoustu peněz, času i stresu.

Je nutné stanovit diagnózu a následně zvolit léčbu

Bohdan Wojnar vždy razil zásadu, že je třeba si všechno řádně odpracovat a každý den zkusit udělat něco navíc. Nikdy se nebránil novým věcem, trpělivě se je učil a s potřebnou dávkou štěstí se pak dostával k zajímavým pracovním příležitostem. Během čtyřiceti profesních let ušel cestu od chemického inženýra, přes dlouhou kariérou ve Volkswagenu Slovakia ve financích a controllingu až po člena představenstva za oblast HR ve Škoda Auto. Toto je dle jeho slov výhodou velkého koncernu, kdy nemusíte zůstat na jednom místě, u jednoho oboru a v jedné zemi. Tyto zkušenosti mu poskytly velký profesní přehled, ze kterého vycházejí témata aktuálního otevíracího rozhovoru MM Průmyslového spektra.

Související články
Krize jako cesta k žádoucí změně

Hlavním životním mottem Ing. Vlastislava Břízy, majitele a generálního ředitele společnosti Koh-i-noor, je tvrzení, že kdo je připraven, není zaskočen. Společný rozhovor probíhal v intencích této jeho celoživotní strategie.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
MM Podcast: Glosa - Sedmnáctá země spolková na kolečkách

Problémy koncernové automobilky jsou vážnější, než si většina lidí umí představit. Kombinace emisního skandálu DieselGate, změny trhu a návyků spotřebitelů, inflace a neschopnosti na to všechno pružně reagovat je pro VW smrticí koktejl. Může jí dokonce hrozit osud finské Nokie či amerického Kodaku, které před lety nedokázaly zachytit nastupující disruptivní změny a se svým ikonickým byznysem skončily. Jak zásadní problém by podobný osud znamenal pro Německo, potažmo celou subdodavatelskou Evropu, se můžeme jen domýšlet.

Důraz na udržitelnost, digitalizaci a 3D tisk

Japonsko je zemí, kde se rodí nejmodernější technologie a kde se dbá na udržitelný způsob života. Je kolébkou průmyslu a domovem největších průmyslových firem. Každé dva roky mají návštěvníci z celého světa možnost nahlédnout prostřednictvím veletrhu Jimtof (Japan International Machine Tool Fair) pod pokličku nejnovějších inovací v oboru obráběcích strojů a jejich příslušenství. Díky pozvání Japonské asociace výrobců obráběcích strojů JMTBA jsme měli možnost zúčastnit se tohoto veletrhu osobně. V následující reportáži se vám pokusíme zprostředkovat alespoň pár nejzajímavějších témat, která zde zazněla.

Žijeme na dluh dalších generací

Petr Novák aktuálně zastává pozici Director of Automotive Operations ve společnosti JTEKT European Operations. Je zodpovědný za devět výrobních závodů ve Francii, Belgii, ČR, Anglii a Maroku. Obrat této divize čítající 4 000 zaměstnanců představuje 1, 2 miliardy eur.

MM Podcast: Glosa - Made in Germany: Richtig oder falsch?

Proč stále není slyšet o problémech průmyslových firem, do kterých se kvůli souběhu všech krizí dostaly? Obecně, ať se jedná o jedince, či instituci, vždy máme obavy přiznat určité potíže. V momentu, kdy majitel firmy či management pustí do éteru první negativní zprávu, přestane být podnik důvěryhodný pro zákazníky, banky a zaměstnance, jak současné, tak i potenciální. Proto to všichni zatím drží pod pokličkou a vyčkávají do doby, kdy situace již bude neudržitelná či na stav upozorní okolí.

Příklady táhnou: Umět řídit i motivovat

Ačkoli byla Ing. Andrea Urban - tehdy ještě Andrea Kovačiková ze Žiliny- již od střední školy orientována humanitním a ekonomickým směrem, vystudovala posléze v doktorandském programu obor Strojírenská technologie na ostravské VŠB-TUO. A také toto vzdělání ji katapultovalo do prestižních pozic ve špičkových technologických firmách, z nichž zatím poslední, od roku 2014, je Volvo stavební stroje v německém městě Hameln.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Příklady táhnou:
Maximum aerodynamiky pro nejrychlejší vozy

Petra Palizu již od mládí zajímaly automobily a záhy se rozhodl, že se v dospělosti bude podílet na jejich vývoji. V průběhu prvních ročníků studia Wichterlova gymnázia v Ostravě si ujasnil, že jeho profesní dráha povede přes strojírenský obor na univerzitě. Že se za několik let bude podílet na vývoji nejrychlejších automobilů na světě, by jej nejspíš v té době ještě nenapadlo…

Stroje v pohybu:
Jak uhasit letadlo

Pozoruhodný stroj, který vám v tomto článku představíme, se pohybuje na šesti kolech a setkáte se s ním nejčastěji v prostoru letiště. Jde o speciální zásahové vozidlo hasičů. Kombinovaný hasicí automobil Rosenbauer Panther 6 x 6 je tři metry široký a téměř 12 metrů dlouhý, váží až 36 tun a ve výbavě má dlouhé teleskopické rameno. Dva tyto vozy slouží na letišti v Praze-Ruzyni.

Reformy nestačí. Je nutná transformace

Je současná ekonomická krize příležitostí k progresu národního hospodářství? Bude avizovaná 7% inflace v tomto roce velkou hrozbou? Proč by se čísla měření životní úrovně ČR neměla srovnávat s některými státy EU? Je iniciativa českých podnikatelů k druhé transformaci české ekonomiky oprávněným voláním po změnách? Na tyto a další otázky odpovídala v rozhovoru pro MM Průmyslové spektrum hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská.

Příklady táhnou - Být součástí něčeho velkého

Začít po gymnáziu studovat na technické univerzitě, to chce velký kus cílevědomosti a odhodlání. Maturita na gymnáziu sice určitě není zadarmo, ale - jak říká Ing. Petr Jániš - třeba strojnické tabulky vidí student gymnázia leda tak z vlaku. I přes tento počáteční handicap se tento maturant z krnovského gymnázia v roce 1998 nejen na první pokus dostal na Fakultu strojní VŠB-TUO, ale také ji o pár let později úspěšně absolvoval, aby s titulem Ing. a se spoustou nabytých znalostí vyrazil dobývat svět.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit