Témata
Reklama

GSM aplikace (nejen) pro průmysl

Původně jsem pracoval ve Výzkumném ústavu obráběcích strojů, kde jsme vyvíjeli řídicí systémy obráběcích strojů. Po revoluci se výzkumný ústav rozpadl a já jsem byl postaven před rozhodnutí, co dál. Začal jsem tedy s několika kolegy nikoliv prodávat buřty jako ostatní podnikatelé, ale dělat ve svém oboru, říká Ing. Vladimír Rosůlek, ředitel společnosti SEA.

Ing. Rosůlek: Zpočátku jsme se zabývali například automatizací různých výrobních procesů, řízením, monitorováním, vzdálenou správou a postupně jsme se vyprofilovali ve firmu, která se specializuje na monitorování a ovládání prostřednictvím GSM sítě. V době, kdy se u nás zavádělo GSM, tu nikdo na trhu nebyl. Někdy v letech 1996-1997 jsme začali vyvíjet první aplikace a dnes již pro oblast GSM máme škálu vlastních přístrojů a zařízení. Nová zařízení jsme začali vyvíjet na základě požadavků zákazníků, kteří se ptali, zda by bylo možné rychle a bezdrátově se o něčem dozvědět, aby měli přehled... Tak vznikla myšlenka začít dělat aplikace pro průmysl.

Reklama
Reklama
Reklama
Výrobní prostory společnosti SEA byly vybudovány s podporou Evropského fondu pro regionální rozvoj.

MM: Jaké jsou typické aplikace?

Ing. Rosůlek: Jednou z hlavních oblastí, kde se naše zařízení používají, jsou například bezobslužné kotelny, kde aplikace sleduje teplotu vody a další potřebné parametry. V případě, že nastane porucha, je tato událost automaticky nahlášena na dispečink a dispečer vyšle pracovníky údržby tam, kde vznikl problém. Jinou oblast použití představují vodní elektrárny, které často bývají i na odlehlých místech. Zařízení zde sleduje, zda elektrárna běží, jestli je dostatek vody, jaké otáčky má turbína, kolik dává do sítě atd. K dalším aplikacím patří vodojemy, u kterých sledujeme stav vody či funkci čerpadla. Děláme i pro zdravotnictví, kde většinou hlídáme teploty v chladicích zařízeních, v nichž se přechovávají biovzorky.

Ing. Vladimír Rosůlek (*1959), absolvent Elektrotechnické fakulty ČVUT, pracoval v oblasti výzkumu a vývoje, v roce 1992 se stal spoluzakladatelem společnosti SEA.

Aplikací, pro které jsme naše zařízení dodávali, je spousta. Toto jsou jen některé z nejběžnějších. Všechny sledované informace přenášíme na dálku tak, aby provozovatelé byli o všem informováni, aniž by museli někam jezdit. Tím se ušetří spousta času a díky aktuálním informacím se zároveň výrazně zkracuje reakční doba v případě eventuální poruchy. Tedy sledujeme, hlásíme a víme kdy, kdo, jak, co...

MM: Lze některé aplikace využívat i mimo průmyslovou sféru?

Ing. Rosůlek: Z aplikací, které původně byly určeny pro průmyslové použití, jsme odvodili aplikace ani ne snad jednodušší, ale použitelné pro běžného člověka. Jedním z našich výrobků je GSM relé, které rádi využívají zejména chataři nebo chalupáři. GSM relé obsahuje SIM kartu a také běžnou elektrickou zásuvku. Celé zařízení se zasune do zásuvky a přes něj se připojí nějaký elektrický spotřebič, například přímotop nebo elektrický bojler. Jelikož GSM relé má své telefonní číslo, je možné jej prostřednictvím SMS zpráv z mobilního telefonu odkudkoliv ovládat nebo monitorovat.

Navrhování plošných spojů

Další možnost představuje využití u alarmu. V případě neoprávněného vstupu do střeženého objektu zařízení odešle SMS zprávu a tím způsobí tzv. tichý poplach. To znamená, že zloděj neví, že se něco děje, ale majitel už ví, že je něco v nepořádku a na základě obdržené zprávy může reagovat, například zavolat sousedům nebo na policii. Už máme zpětné zprávy o tom, že několikrát se takto podařilo zloděje chytit.

MM: Zabýváte se ještě jinými oblastmi?

Ing. Rosůlek: Kromě GSM vyvíjíme také automatizační aplikace nebo například bezdrátové přístupy, kterým se říká RFID - radiofrekvenční identifikátor. Jeho činnost spočívá v tom, že umí zjistit, že nějaká osoba nebo zařízení se přiblížilo do stanoveného dosahu, identifikuje ji a udělá o tom záznam. Typická aplikace: přicházíte ke dveřím, máte u sebe elektronickou klíčenku, a aniž byste cokoliv udělal, zařízení vás identifikujete, odemkne vám dveře a vy můžete vstoupit. A ví se, kdy jste přišel a kdy jste potom zase odešel. V případě průmyslových zařízení bývá stanoveno, kam má která osoba přístup: různé osoby potom sice mají stejnou klíčenku, ale každá smí jen do určitých dveří. Opět to lze propojit s GSM zařízením, které může zaslat zprávu například dispečerovi, který se tak dozví, že se někde něco děje.

MM: Kolik lidí ve vaší firmě pracuje?

Ing. Rosůlek: Dnes stabilně zaměstnáváme 15 lidí, z nichž 5 pracuje ve vývoji. Náplní jejich práce je vývoj aplikací na míru, jakož i inovace našich GSM zařízení tak, aby odpovídala současným požadavkům.

Automat na osazování desek

MM: Jak probíhá výroba?

Ing. Rosůlek: Zakázku zpracujeme, vyrobíme všechny potřebné komponenty a dodáme vše na klíč. Část dílů přitom bývá vyrobena speciálně pro konkrétní aplikaci. Celou výrobu dnes máme zde v Hostivaři. Samozřejmě neděláme všechno, část věcí kooperujeme, například plošné spoje. Ale co se týká vlastního osazení, oživení, montáže nebo balení, to si již děláme sami.

MM: Původně jste měli výrobu také v Mníšku pod Brdy...

Ing. Rosůlek: To ano, ale před rokem jsme postavili tuto novou budovu, která je navržena tak, abychom zde měli dostatek místa i k dalšímu rozvoji a rozšíření výroby. Dříve jsme tu sídlili v provizorních podmínkách v tesko baráku, kde nebylo možné toto vše dělat. Museli jsme více kooperovat a sami jsme se soustředili hlavně na vývoj. Abychom dokázali dodávat mnohem pružněji a mohli si lépe ohlídat kvalitu, rozhodli jsme se pro rozšíření výroby a stavbu nové budovy.

MM: Jak je tu výroba organizována?

Ing. Rosůlek: V přízemí máme vývoj hardwaru a softwaru včetně navrhování desek plošných spojů. V 1. patře jsou dílny, kde se osazují desky plošných spojů na automatu a pájí se. Vyrobené desky pokračují do další dílny, kde probíhá ruční dosazení a kompletace desek. V elektrodílně jsou hotové desky oživovány na elektronických testerech a je prováděna finální montáž. V mechanické dílně se připravují čelíčka, potisky, popisy, upravují krabičky, tedy vše pro to, aby výrobek byl po mechanické stránce kompletní. V zahořovně se výrobky dlouhodobě testují a kontrolují. Z každé série se u náhodně vybraného výrobku provádějí klimatické zkoušky.

MM: Můžete něco říci k používaným technologiím?

Ing. Rosůlek: Snažím se, aby firma byla technologicky vybavena na evropské úrovni. Chystám nákup strojů, kterých je v republice poskrovnu nebo nejsou vůbec. Jedná se například o laserové technologie a přesné technologie pro výrobu elektroniky. Součástky, které se dnes osazují, jsou často menší než milimetr. To už ručně osadí málokdo. Díky osazovacímu stroji, který už dnes máme, můžeme zlevnit výrobu. Pokud bychom byli odkázáni na kooperaci, výrobek by se prodražil. Když jsem si spočítal, že stroj se nám během dvou let vrátí, tak jsme jej zakoupili. Proto chci v nákupu technologií pokračovat a volnou kapacitu nabízet v rámci kooperací dalším firmám.

MM: Kdo jsou vaši nejčastější odběratelé?

Ing. Rosůlek: Jsou to buď montážní firmy nebo firmy, které jsme si sami vyškolili a které pro nás zajišťují montáž. My se soustřeďujeme na vývoj a výrobu, jakož i na podporu a servis pro firmy, které dělají montážní práce. Těch je asi 20 až 30, od samostatných řemeslníků až po větší firmy.

MM: Podle čeho si vybíráte partnery, s nimiž spolupracujete?

Ing. Rosůlek: První věc je samozřejmě v tom, co dělají a co v této oblasti dokázali. Firmy, které jsou na trhu 2 roky, mohou být lepší než ty, co jsou tu mnohem déle. Když třeba před 12 lety někde začínali ve třech a dneska jsou ve čtyřech, to také o něčem svědčí... Takové firmy nemají moc velkou dynamiku a takové si nevybíráme. Na druhou stranu spolupracujeme s několika „jednomužnými" nebo „dvoumužnými" firmami, které pracují naprosto excelentně a je na ně spoleh.

MM: Jak byste ohodnotil dnešní podnikatelskou kulturu?

Ing. Rosůlek: Co se týká firem, s nimiž spolupracujeme, nemáme s 99 % žádné problémy. Možná jsem ještě ze staré školy, dbám na to, aby faktury byly od nás vypláceny včas. Nikdy jsme se také nechtěli příliš zadlužovat, když jsme si nebyli jisti, že bychom dluh v určitém časovém horizontu splatili. Jsem zastáncem postupu raději po menších krůčcích než se příliš zadlužit a pak čekat, jestli to vyjde. Chce to nebýt netrpělivý, jít krok po kroku a být solidní vůči partnerům. To, co tady dnes tedy vidíte vybudováno, představuje 18 let práce.

Oživování desek na elektrodílně

MM: Jaké to vlastně bylo, když jste firmu zakládali?

Ing. Rosůlek: Když jsem firmu zakládal, začínali jsme ve čtyřech lidech. Půl roku jsem nepřinesl domů žádnou výplatu a všechno jsme dávali zpětně do firmy, aby se vůbec rozjela. Během té doby jsme vyrostli na nějakých 25 lidí, ale asi před dvěma lety se firma rozdělila. V minulosti jsme se totiž zabývali i zakázkovou výrobou pro oblast dopravy a právě tato část se oddělila. V současnosti se specializujeme na výrobu GSM zařízení a dalších produktů, o kterých jsem mluvil. Měl jsem také společníka, s nímž jsem firmu zakládal, ale ten v loňském roce odešel do důchodu.

MM: Je nějaký rozdíl mezi tehdejší dobou a dneškem?

Ing. Rosůlek: Založit firmu a pokračovat v podobném oboru bylo v 90. letech mnohem jednodušší. Dnes je na trhu obrovská konkurence a i kapitálově jsou začátky mnohem těžší. My jsme v těch 90. letech samozřejmě také neměli nic a vše jsme doháněli tím, že jsme dělali 16 hodin denně a dávali si výplatu dva a půl tisíce brutto, ale dnes bych už asi začínat nechtěl. Bylo to asi i v tom, že takových firem, jako jsme byli my, byla tehdy spousta. Kdo se z mých tehdejších známých a spolupracovníků držel svého řemesla, funguje myslím dodnes a dobře, ale ten, kdo chtěl dělat něco jen proto, že to v danou chvíli bylo výnosnější, v řadě případů už nefunguje.

MM: Děkuji za rozhovor a přeji hodně zdaru v další práci.

Pavel Marek

pavel.marek@mmspektrum.com

Reklama
Vydání #3
Kód článku: 110302
Datum: 16. 03. 2011
Rubrika: Servis / Rozhovor
Autor:
Firmy
Související články
Měření ruku v ruce s automatizací

S příchodem automatizace, která umožňuje produktivní velkosériovou výrobu, se značně zvýšila potřeba kontroly výrobního procesu a především potřeba kontroly finálních výrobků. Jistě si každý umí představit tu pohromu, kdy automatický provoz vyrábějící stovky výrobků za hodinu selže a během chvilky vyrobí celou řadu zmetků. Předcházet tomu lze pravidelnou kontrolou a proměřováním jak stavu výrobních zařízení, tak kontrolou obrobků mezi jednotlivými výrobními kroky a konečných výrobků.

Automatizace výroby a kontrola kvality

Stejně jako rostou požadavky na přesnější a efektivnější výrobní procesy, rostou velmi výrazně i požadavky na kvalitu produktu. Kvalita produktu je sledována již od prvopočátku, kdy je za každý vstupní komponent zodpovědný výrobce a dodavatel.

Laserová i optická řešení a mnohem více

Pravidelné podzimní dny otevřených dveří uspořádala pro své současné i potenciální zákazníky koncem září společnost Lascam systems. Po tři dny mohli zájemci o laserové technologie navštěvovat showroom dceřiné společnosti Elya Solutions v Horních Počernicích, kde bylo v provozu více než sedm různých aplikací dceřiných i zastupujících společností. Jednotlivá stanoviště prezentovala široké portfolio aplikací a služeb, jež integrátorská společnost Lascam nabízí.

Související články
Moderní technologie z Miskinu pomáhají léčit

Měřicí sondy Renishaw jistě velmi dobře zná každý náš čtenář a každý druhý obráběč. Plní nezbytnou a důležitou funkci v kontrole kvality v mnoha strojírenských aplikacích již téměř padesát let. Produkty společnosti se však neomezují pouze na prvky kontroly kvality, ale s technickým pokrokem a vývojem lidské společnosti se vyvíjí také portfolio této nadnárodní společnosti. Od roku 2011 vyrábí zařízení pro 3D tisk z kovů, která nacházejí uplatnění mj. v lékařství. Kvalita je důležitý faktor v průmyslové výrobě i v běžném životě, avšak zdraví je nade vše.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

Industry 4.0 v roce 2016

Pravděpodobně již u nás není technik, který by se za poslední dobu nesetkal s pojmem Industry 4.0 či s "českým pojetím" Průmysl 4.0, chcete-li. Tento pojem se zabydlel ve firemní i akademické kultuře a mnohé subjekty v této iniciativě vidí svoji příležitost a nutnost se do ní zapojit. Jsou však i druzí na odvrácené straně mince. V MM Průmyslovém spektru pravidelně dáváme prostor vyjádřit se oběma stranám jak odbornými příspěvky, tak formou ankety.

Ústav přístrojové a řídicí techniky na ČVUT v Praze

Počínaje tímto vydáním vám budeme představovat profesní ústavy jednotlivých strojních fakult technických vysokých škol. S ohledem na hlavní téma tohoto vydání jsme o strukturovanou prezentaci požádali ústavy zaměřené na automatizaci. Naší nabídku vyslyšelo pouze pražské pracoviště.

Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Optická čidla: nečekané změny!

Ve chvíli, kdy se zdá, že už se věci nedají nijak podstatně vylepšit, přichází obvykle výrazná změna. Stejně je tomu u optických čidel. Co by se na nich mohlo měnit? Jiná optika? Jiné vlnové délky? Nebo snad jen rozměry?

Malé velké změny - čidla pro pneumatické válce

Historicky prošla magnetická čidla pro snímání poloh pneumatických válců zajímavým vývojem. Jsou stále menší, výkonnější, levnější a ještě déle vydrží.

Systémy pro bezkontaktní měření, kontrolu kvality a robotizaci

Automatické měření, automatická kontrola kvality, on-line navigace robotů. To vše jsou klíčové vlastnosti systémů na cestě k realizaci plně digitalizované výroby a Průmyslu 4.0 v praxi. Společnost Neovision se již od svého založení na takové typy systémů soustředí a pro své zákazníky je realizuje na klíč.

Revoluční linka pro měření kvality

Je to takový český "americký sen". Začínal jako soustružník, dnes Miroslav Dušek vlastní strojírenskou firmu s mnohamilionovým obratem. Láska k poctivému řemeslu se u něj potkává s vynalézavostí, která ho nyní dovedla k vývoji revoluční linky pro měření kvality.

Monitorování energie

S rostoucími cenami energií a s tresty za nesplnění cílů Kjótského protokolu nelze ignorovat nutnost zlepšovat energetickou efektivitu. První krok k šetření energií představuje zjištění přesných informací o tom, kdy a kde ji spotřebováváme. Proto je klíčovým prvkem efektivního řešení vyspělé měření spotřeby energie. Systém APROL EnMon nabízí nepřetržité monitorování spotřeby energie v podobě samostatné jednotky nebo integrované součásti systému řízení procesů.

České firmy zbrojí na MSV v Brně

Výrobní i dodavatelské společnosti předvedou na Mezinárodním strojírenském veletrhu svoje novinky. Letošní ročník nejvýznamnější průmyslové přehlídky ve střední Evropě se bude konat v pozitivní atmosféře – domácí ekonomice se po letech přešlapování opět daří.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit