Témata
Reklama

Průmysl ČR očima analytika pracovního trhu

Nad naším průmyslem visí Damoklův meč. České firmy trápí nedostatek „mozků“ i „ručiček“, proud mladých lidí s technickým vzděláním se rychle ztenčuje, silná generace 50. až 70. let pomalu odchází do důchodu. Vyrábíme se slabou přidanou hodnotou, což kopírují mzdy. Unikají nám mozky, skřípe to ve vzdělávání. Logika je jasná: Bez lidí náš průmysl začne vymírat, a jak uvádí analytik společnosti LMC Tomáš Ervín Dombrovský, do deseti let lze očekávat zásadní propady řady odvětví.

MM Průmyslové spektrum chce napomoci osvětě, sebereflexi, odvaze ke změnám v českém průmyslu. Na pomoc jsme přizvali analytika pracovního trhu Tomáše E. Dombrovského, který přijal garanci nad seriálem, jenž vás bude provázet počínaje příštím vydáním.

Mapu personální situace v tuzemském průmyslu, jakož nástin toho, co můžete v následujících číslech očekávat, nyní ozřejmí Tomáš E. Dombrovský

MM: České země byly průmyslovým srdcem Rakouska-Uherska, mezi válkami jsme byli industriální mocností. Jenom z tradice se ale vyžít nedá…

T.E. Dombrovský: Tradice a infrastruktura mají sílu; stále jsme až nečekaně průmyslově orientovaní – 40 procent lidí v Česku působí ve firmách s průmyslovým zaměřením. Do značné míry je to i tím, že jsme tady měli extrémně šikovnou a početnou generaci techniků.

České mozky jsou vyhlášené, proto jsme byli v tomto směru i po revoluci atraktivní, včetně toho, že jsme „vynikali“ i nižší cenou práce. Což bohužel platí dodnes, avšak v situaci, kdy na trhu chybí desítky tisíc kvalifikovaných techniků. Za normálního stavu by přišlo výrazné zlepšování mzdových podmínek: jenomže firmy pro ně nemají dostatečně velký prostor, protože prostě lacino prodávají své zboží. Konkurují primárně cenou, nikoliv kvalitou nebo inovací, což je problém.

MM: Jak situaci řešit?

T.E. Dombrovský: Velmi by pomohlo širší zapojení firem do života na školách – a teď nemyslím jenom vysoké, ale i střední a základní; dále doporučuji participaci na kariérovém poradenství.

Nadto pomůže vylepšování podmínek pro lidi – zrovna dnešek je ideální pro to, začít je rozumně platit, aby neutíkali do zahraničí; v příhraničí už je to seriózní problém. A platí, že čím nižší pozice, čím nižší kvalifikační nároky (typicky operátor výroby apod.) a čím nižší mzda, tím každý pohyb nahoru či dolů hraje roli. Jinými slovy: plus minus dva tisíce korun na mzdě kolem 15 až 18 tisíc dělá fakt hodně. U špičkových technických pozic je to jiné – třeba konstruktér se bude mnohem spíš zajímat, na jakých projektech se ve firmě bude podílet a s jakým dopadem, kam se díky nim posune a s jakými lidmi; zdali si jich váží profesně nebo odborně.

Firmy, které plní potřeby lidí, je získají spíše, než ty, které je ignorují a jedou jenom na co nejlevnější výrobu, když to řeknu takhle natvrdo.

Reklama
Reklama
Reklama

Tomáš Ervín Dombrovský pracuje ve firmě LMC, jež mj. vyvíjí portály Jobs.cz a Práce.cz. Věnuje se analýze dat, jevů a trendů v propojených světech vzdělávání a práce; přednáší pro lidi z HR i vedení firem, pro odbornou i širší veřejnost.

MM: Pojmenujete „žáby na prameni“?

T.E. Dombrovský: Podle mě jsou největší bariéry ve středním managementu, který změny a priori blokuje, bojí se jich. Ale problém je komplexnější: Vždyť se podívejte na naši právní legislativu, nastavenou na první polovinu 20. století. To je neuvěřitelné. Když si vezmete veškeré návrhy, které chodí do pracovně-právní legislativy, je to o regulaci, kontrole, nařízení, vynucování všeho stejně bez ohledu na podmínky všem. Což je naprosto scestné, protože dneska se posouváme směrem k autonomii, k tomu mít větší možnost ovlivňovat kdo, co, kdy a jak dělá, k důvěře, respektu a zároveň vyšší zodpovědnosti.

Osvědčuje se tzv. princip obliquity, kde jenom rámcově stanovíte nějakou hodně nadhledovou vizi, a potom odspodu vzniká způsob, jak se naplní. Lidé tak dostanou opravdu velký prostor a většinou docházejí k mnohem životaschopnějším nápadům.

MM: Nezávislost, lidský přístup, práce hrou – to jsou silná témata nastupujících generací Y a Z.

T.E. Dombrovský: Ano, lidé do třiceti pětatřiceti let mají prostě jiný přístup k práci. Pro 60 procent z nich je must-have podmínkou možnost sem tam pracovat z domova nebo si rozvrhnout čas po svém, 30 procent chce částečné úvazky, dokonce výrazná část – zhruba 20 procent – by dala přednost projektové práci pro více zadavatelů, tzn. nevázat se nějakým rigidním vztahem jenom pro jednoho zaměstnavatele, ale vybírat si projektově.

Naši rodiče to měli tak, že měli jednu práci celý život, my už jsme vystřídali šest zaměstnání a naše děti jich budou mít šest současně. To je jasný trend. A přitom se setkávám s řadou firem, které brečí, že nemají lidi, ale zároveň nejsou ochotné udělat vůbec nic pro to, aby je dokázaly přilákat. Jenže kdo se nepřizpůsobí, ten si nemůže stěžovat, že mu do pěti deseti let nevratně ujede vlak. Dneska je to o tom, že si vybírají lidé a firmy se o ně ucházejí. Prosím, zapomínejme na pojem „uchazeč o práci“.

Vážení čtenáři, v příštím vydání 07-08/2016 přineseme první díl seriálu. Téma: „Technické pozice, které se obsazují nejobtížněji“.

David Halatka

tomas.dombrovsky@lmc.eu

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 160646
Datum: 08. 06. 2016
Rubrika: Servis / Rozhovor
Autor:
Firmy
Související články
Více propojujme vysoké školy s praxí

Profesor Jaroslav Kopáček patří zcela bez pochyb mezi nestory oboru hydrauliky a pneumatiky v naší zemi ve druhé polovině 20. století, a proto mu byla na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 v Brně udělena po zásluze Zlatá medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci a inovační činy. Při příležitosti ocenění práce pana profesora jsme připravili malý medailonek tohoto skromného a entuziastického člověka. Pan profesor nám při této příležitosti sdělil i několik svých zajímavých postřehů.

České obráběcí stroje stále splňují nejpřísnější parametry pro uplatnění

V červnu tohoto roku byl zvolen prezidentem Svazu strojírenské technologie Jan Rýdl ml. Mezi jeho priority patří návrat duálního vzdělávání do českého školství. Více chce také podpořit spolupráci firem s vysokými školami, prosazovat zájmy českých strojařů v zahraničí a ve státní správě. Rychlé tržní změny vnímá jako největší výzvu pro management všech firem.

Prognózovat vývoj ekonomiky by bylo jednodušší, kdyby šlo jen o ekonomiku, říká ekonom Miroslav Zámečník

Složitá geopolitická situace natolik ovlivňuje ekonomické světové dění, že s jistotou prognózovat vývoj české ekonomiky není jednoduché. Klasické spouštěče, které ohlašují krizi, nefungují. Kdo dnes v recesi uspěje, proč je ČR pořád pro zahraniční investory zajímavá a která firma se budoucnosti bát nemusí? To jsou témata, nad kterými redakce MM Průmyslového spektra diskutovala s hlavním analytikem České bankovní asociace Miroslavem Zámečníkem.

Související články
Bez základních etiketních dovedností není byznys úspěšný, říká Ladislav Špaček

Ladislav Špaček je respektovaný odborník a dlouholetý propagátor etikety a protokolu. Je rád, že většina českých podnikatelů odložila fialová saka a bílé ponožky a že význam etikety v tuzemských firmách roste. V rozhovoru pro naši redakci také upozorňuje na některá zásadní faux pas, na to, že už nikdy nemáme šanci udělat první dojem a že etiketa není jen o oblečení.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Výzkum rozděluji pouze na dobrý a špatný, říká Libor Kraus

Prezident Asociace výzkumných organizací Libor Kraus se pohybuje v oblasti výzkumu a vývoje 30 let. Jaká vidí pozitiva, úskalí a rezervy v této důležité součásti našeho ekonomického růstu? Na to jsme se ho zeptali v rozhoru, který poskytl redakci MM Průmyslového spektra.

Aby v Česku nechyběly mozky

Trvalý nedostatek špičkových odborníků, především techniků a ekonomů. To je téma, o němž se stále více hovoří a píše, protože pálí prakticky všechny firmy, které se etablovaly či etablovat hodlají v české kotlině nebo moravských úvalech. Recept je jediný: kvalitní vzdělávací systém. O tom, jak jej lze realizovat v univerzitní praxi, jsme si povídali s doc. Ing. Pavlem Mertlíkem, CSc., rektorem Škoda Auto Vysoké školy.

Jak získat lidi, rozvíjet je a udržet.

Současná situace na trhu práce upozaďuje harmonii v psychice člověka. Firmy se soustředí na dosahování výsledků a zapomíná se na to, že nejpodstatnějším fenoménem v celém řetězci jsou lidé. O firmách a lidech jsme si povídali s Mgr. et Mgr. Petrem Pacherem, Ph.D., MBA, zakladatelem a ředitelem brněnského Institutu aplikované psychologie.

Stroje rostou se zákazníkem, říká pamětník českého obrábění Miroslav Otépka

Česká republika si v letošním roce připomíná 100 let od svého vzniku. Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu v Brně je 60 let. Redakce MM Průmyslového spektra se rozhodla také zavzpomínat a k rozhovoru pozvala Miroslava Otépku, který stál u zrodu konstrukce a výroby českých obráběcích strojů. Miroslav Otépka se z profese dělníka vypracoval na respektovaného majitele jedné z největších českých strojírenských firem. Aktivita, optimismus a dobrá nálada ho neopouštějí ani ve věku, kdy se jiní věnují odpočinku. Možná je to jeho filozofií a jak sám říká: „Práce mi nikdy nic nevzala, vše, co jsem dělal, dělal jsem rád.“

Správný člověk na správné místo

„V čem někdo vidí zvláštnost, já vidím unikátnost a uplatnitelnost pro danou pozici. To, co člověka diskvalifikuje v jedné firmě, tak ho naopak kvalifikuje v druhé,“ říká jeden ze zakladatelů a průkopníků českého headhuntingu Jan Bubeník, se kterým jsme si povídali o tom, proč je důležitější diverzifikovat lidské zdroje než výrobu, jak se připravit na nástupnictví v rodinné firmě, jaký typ manažera je pro firmu nejefektivnější a jakou dnes mají majitelé společností přijmout personální strategii, aby posbírali ty nejlepší lidi, kteří by hrdě nosili jejich dres.

Univerzity, firmy a finance: běh na dlouhou trať

Říjen loňského roku znamenal pro tři české technické univerzity napětí z voleb rektora. Ani v jednom případě však nakonec nebyl výsledek volby překvapením, protože zvolení kandidáti bezesporu představují renomované autority našeho technického školství. Technická univerzita v Liberci má nyní v čele docenta Miroslava Brzezinu. Novým rektorem Českého vysokého učení technického v Praze byl zvolen jaderný fyzik doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc. A Vysoké učení technické v Brně povede i nadále stávající rektor Petr Štěpánek.

Sázejme olivovníky, ať mají naši potomci co sklízet

Profesor Stanislav Hosnedl se celý svůj odborný život věnuje oboru konstruování výrobních strojů a zařízení. Značným podílem přispěl k rozvoji konstrukční vědní disciplíny Engineering Design Science and Methodology, ve které se stal uznávaným odborníkem nejen u nás, ale i v zahraničí. K jeho pedagogické a vědecké činnosti jej přivedly kroky z výrobní praxe. Tak by tomu mělo být. Stanislav Hosnedl je Plzeňák tělem i duší s aktivními kontakty po celém světě. Bylo nám ctí, že jsme mu mohli na letošním MSV v Brně předat Zlatou medaili za celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Jak budeme podnikat v roce 2017?

Bude světová, potažmo česká ekonomika navzdory turbulentním geopolitickým změnám a nejistým trhům dále růst? Obstojí český podnikatel v těžké světové konkurenci? Měl by přidat? A v čem? Jaké jsou trendy zdravého podnikání? Doplácejí ženy na genderové stereotypy? O tom všem a dalších aspektech světového a českého podnikání jsme si povídali s vedoucí partnerkou EY v České republice Magdalenou Souček.

Jsme zemí malých firem a živnostníků?

Podařilo se po více než 25 letech v České republice obnovit řemeslnou tradici a drobné podnikání, nebo jsou páteří českého průmyslu pouze velké firmy a nadnárodní společnosti? Jaký je český živnostník, co ho trápí a jaká je v této oblasti aktuální situace?

Energetičtí inovátoři – studenti pracují na originálních projektech

Studium technických oborů má obrovskou perspektivu, přesto nejsou u studentů příliš populární. Bojí se náročného studia i případného neúspěchu. „Kdo má však techniku rád, ten se bát nemusí,“ vysvětluje Dr. Ing. Jaroslav Synáč, vedoucí katedry energetických strojů a zařízení Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit