Témata
Foto: H. Janišová

Tam, kde o lepení vědí vše

Blížíte-li se, nejprve po dálnici, a následně po čím dál užších silnicích, do obce Planá u Třemošné, získáte spíše dojem, že jste na výletě v přírodě, než že míříte na návštěvu firmy, která je dodavatelem špičkových technologií pro lepení. Na místě pak uvidíte perfektně zrekonstruovanou budovu bývalého pivovaru, smějící se na vás z upravené zahrady. Stále ještě nic nenasvědčuje tomu, že uvnitř na vás čeká svět lidí, kteří o průmyslovém lepení (a především o tom tavném) vědí doslova vše – firma Kaletech.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

Letos 31. května probíhal v sídle společnosti Kaletech Den otevřených dveří. Naše redakce na něm pochopitelně nemohla chybět. Čekaly zde na nás (ale zejména na stávající i potenciální zákazníky společnosti) ukázky technologických a procesních novinek z oblasti průmyslového lepení.

Sídlo Kaletechu v bývalém pivovaru – rekonstrukce probíhala mezi lety 2005 a 2020. (Foto: H. Janišová)

Zajímavé byly naprosto všechny, ale hlavní hvězdou akce byla novinka – rozměry malá, ale významem velká – nejmenší tavná jednotka z dílny Robatechu s názvem Easy. Švýcarský výrobce technologie pro nános lepidel Robatech, jehož produkty na českém trhu prodává právě Kaletech, tuto novinku ze svého portfolia nedávno uvedl na trh. Jednotka Easy si klade za cíl přiblížit se více zákazníkovi a snížit pořizovací náklady na systém lepení. Je tak výrazně dostupnější i pro podniky s menším objemem výroby a jednoduššími aplikacemi.

Jan Kaše představuje horkou novinku – tavnou jednotku Easy. (Foto: H. Janišová)

Pro zákazníky s náročnějšími požadavky zde byla k vidění tavná jednotka Vision nové generace, která je vlajkovou lodí Kaletechu, nebo velmi efektivní a současně ekologické řešení pro stabilizaci výrobků na paletě.

Vlajkovou lodí Kaletechu je Vision – tavná jednotka nové generace. (Foto: H. Janišová)
Automatický doplňovač lepidla GlueFill. Jeho výhodami jsou vysoká bezpečnost, nákladová efektivita a čistota práce s lepidlem. (Foto: H. Janišová)
Reklama
Reklama
Reklama

Servis se vším všudy

Showroomem, ale i prostory servisního centra situovanými o patro níže nás prováděl Ing. Jan Kaše, šéf marketingu. Při té příležitosti nám podrobně vysvětlil, jak funguje tavné lepení, a představil nám nejrůznější „vychytávky“ k jeho maximálnímu zefektivnění, přesně podle potřeb konkrétního zákazníka. Předvedl nám například ruční lepicí pistoli nebo sadu aplikačních hlav pro nános lepidla. Ty zákazník obdrží přesně na míru potřebám své výroby. Zmínil přitom mimo jiné i velký důraz, který jako dodavatel klade firma Kaletech na bezpečnost, protože v případě „hotmelt“ technologií se pracuje s lepidly o teplotě 180–200 °C.

Aplikační hlavy pro nános lepidla. (Foto: H. Janišová)
Servisní technik Jan Udržal představuje aplikační hlavy Volta a Speedstar. (Foto: H. Janišová)

V našem servisním centru si můžete prohlédnout zázemí techniků, kteří se starají o plynulost výroby našich zákazníků,“ vysvětlil nám Jan Kaše při příchodu do nádherných klenutých místností suterénu bývalého pivovaru a dodal: „Součástí naší podpory zákazníkům jsou také testy předprodukčních vzorků a prototypů. Testujeme a optimalizujeme nános lepidla na našich demobeltech, pracovišti s průmyslovým robotem a laminační lince pro lepení materiálů navinutých na rolích. Na demobeltech zde můžete vidět i nejmodernější elektrické aplikační hlavy Volta a SpeedStar Compact, které díky vysoké frekvenci spínání umožňují přerušovaný nános lepidla, což oproti kontinuálnímu nánosu snižuje spotřebu lepidla o desítky procent.

Tavné systémy Robatech v průběhu několika desetiletí. (Foto: H. Janišová)
Předprodukční vzorky a prototypy jsou zde testovány též na pracovišti s průmyslovým robotem. (Foto: H. Janišová)

Dodavatelé i výzkumníci

Zajímavostí, kterou Jan Kaše neopomněl zdůraznit, je též možnost zapůjčení zařízení pro lepení v případě, že původní zařízení, které zákazník vlastní, má poruchu. Aby v důsledku poruchy neměl výpadek ve své činnosti, může do doby, než bude jeho zařízení opraveno, využívat zapůjčené.

Efektivní a současně ekologické řešení pro stabilizaci výrobků na paletě. (Foto: H. Janišová)
Tavná jednotka před opravou a po ní. (Foto: H. Janišová)

Zdejšího dne otevřených dveří se zúčastnilo celkem 45 osob, nejen z řad zákazníků společnosti Kaletech, jako jsou zástupci obalového průmyslu, stavebnictví, automotive či polygrafie. Mezi hosty lidé z vedení firmy přivítali též zástupce vysokých škol, se kterými Kaletech spolupracuje na výzkumných projektech.

Související články
Čtyři oblasti lepení, kde to půjde lépe

V průmyslovém světě se neustále hledají progresivní technologie pro zlepšení efektivity a kvality výroby. Technologie strojního nanášení tavného lepidla výrazně posunula hranice toho, co je v průmyslu možné.

Žhavé trendy v oblasti lepení uvidíte na MSV

Ani letos nebude na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně chybět v pavilonu A2 sekce Packaging Live. Zde bude k vidění živá ukázka balicí linky, na které se podílí několik předních technologických společností. Generálním partnerem letošního ročníku je společnost Kaletech, která průmyslovým podnikům dodává technologie pro nános tavných a studených lepidel. V lince pro uzavírání krabic představí hned několik nejnovějších zařízení pro lepení (nejen) v obalovém průmyslu.

Profesionální lepení nemusí být drahé

Švýcarský výrobce technologie pro nános lepidel Robatech představil novou tavnou jednotku ze své dílny - Easy. Jedná se o nejmenší tavnou jednotku z jeho portfolia, která si klade za cíl přiblížit se více zákazníkovi a snížit pořizovací náklady na systém lepení.

Související články
Jak ušetřit za energie: Úspory při aplikaci lepidla

Téma úspor a snižování nákladů je stále velmi aktuální v celé společnosti. Řeší jej státy, výrobní podniky, rodiny i jednotlivci. V době nedostatečného zásobování a rostoucích cen energií je optimalizace výrobního procesu obzvláště důležitá. To platí i pro průmyslové lepení. Efektivitu tohoto procesu lze významně ovlivnit nejen optimalizací množství použitého lepidla, ale také snížením spotřeby elektrické energie a stlačeného vzduchu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Jak při aplikaci lepidla uspořit energii?

Pro světové značky jako Camel a Winston vyrábí společnost JTI Switzerland ve svém závodě v Dagmersellenu 47 milionů cigaret denně. Na šesti balicích linkách se ve dvousměnném provozu balí vždy 50 kartonů cigaret do přepravního kartonu. Když firmu poprvé oslovil výrobce lepicích technologií Robatech s možností snížení úspory energie ve výši 30 %, byl zdejší management s rozhodnutím o implementaci opatrný.

Paletizace pomocí tavných lepidel

Průmyslová a potravinářská výroba vyžaduje v současné době stále více logistiky. To s sebou přináší zejména nutnost balení spojeného s manipulací ve skladech. V principu to znamená, že každý kus zboží je nutné fixovat k paletě tak, aby byla zajištěna efektivní a bezpečná manipulace.

Sprejování tavných lepidel

S tavným lepidlem neboli hotmeltem se už asi každý z nás někdy setkal. Od jednoduchého lepení tavnými tyčinkami přes ruční pneumatické aplikátory až po velmi sofistikované aplikace pomocí nanášecích hlav ovládaných moderními řídicími systémy výrobních linek.

Mercedes mezi hotmelt lepičkami

Průkopníkem v řešeních je již 47 let Robatech, známá švýcarská firma. Svými inovacemi, jak v oblasti konstrukční, tak v oblastech elektroniky/konektivity, si vydobyl místo světové dvojky v oboru hotmelt lepení.

Lepicí procesy s kolaborativními roboty

Automatizace, zkracování výrobních časů a šetření nákladů je každodenním tématem výrobních podniků. Každá vteřina uspořeného času či gram materiálu, totiž může být v dlouhodobém časovém horizontu klíčovou konkurenční výhodou, nezbytnou pro úspěch výrobku.

Efektivní využití hotmeltu? Především pravidelná údržba

Požadavky na plynulost výroby se stále zvyšují. Stroje a výrobní linky dosahují pořizovacích hodnot desítek milionů korun. Klade se tedy důraz na to, aby jejich využití bylo co nejvyšší, plynulé a bez neplánovaných odstávek. Ty tvoří další nechtěné náklady, plynoucí z pozastavení výroby, a navíc mohou ohrozit podnik z hlediska hodnocení, pakliže funguje jako dodavatel prestižních zákazníků s přísnými nároky na včasnost dodání. Z vlastní zkušenosti víme, že většina případů poruch lepících systémů vzniká v důsledku neznalosti, nesprávné obsluhy či nedůsledné údržby. Pojďme si tedy povědět více o tom, co je podstatné pro udržení životaschopného systému průmyslového lepení.

Systémy automatického lepení

Automatizace, zkracování výrobních časů a šetření nákladů je každodenním tématem výrobních podniků. Každá vteřina uspořeného času či materiálu, totiž může v dlouhodobém časovém horizontu znamenat konkurenční výhodu, která je klíčová pro přežití projektu. Vedle úspor se také kladou stále vyšší nároky na kvalitu, opakovatelnost a univerzálnost procesů. Hesla typu "zlaté české ručičky" již bohužel nejsou tak aktuální jako dříve a bylo možná vhodnější razit hesla jako "zlatí roboti". Těm je totiž jedno, zdali je pondělí ráno či pátek odpoledne, svoji práci odvedou vždy stejně. Oblast průmyslového lepení není výjimkou, naopak s automatizací výroby si velmi rozumí.

Digitalizace správy a servisu strojů

Novinky v oblasti správy a servisu strojů pro zpracování plechů a profilů představila společnost Trumpf na pravidelných dnech otevřených dveří koncem roku 2019. V následující reportáži představíme hlavní novinky pro uživatelé digitálního prostředí TruServices.

Možnosti a způsoby průmyslového lepení

V oblasti spojování materiálů je lepení jednou z nejběžnějších metod, kterou každý známe z domova například v podobě sekundového lepidla či lepicí pásky. Průmyslové lepení je oproti běžnému lepení mnohem komplexnější proces, neboť jsou na výsledný spoj kladeny přísnější požadavky. Pojďme se tedy podívat, jak a co se lepí za zavřenými dveřmi továren.

Spolehlivé odstranění otřepů po pálení

Pardubická Obchodní společnost TVK se specializuje na zakázkovou výrobu přesných tvarových výpalků z plechu laserem, plazmou a autogenem. Díly po plynovém pálení standardně dodávají očištěné. Před necelými dvěma roky byl na odstraňování strusky a otřepů po pálení pořízen stroj Lissmac. "Stroj šetří čas, ale hlavně ruce pracovníků," říká jednatel společnosti TVK Pavel Tužil.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit