Témata
Zdroj: Chart Ferox

Mít správné lidi na správných místech

Nároky na výkon funkce manažera neustále rostou, stejně tak jako rostou nároky na jakoukoli oblast podnikání. Osobnostní i profesní předpoklady manažerů mají vliv na to, jak firma obstojí v dnešním vysoce konkurenčním prostředí. Na názory a zkušenosti z této oblasti jsme se zeptali Ing. Bronislava Převrátila, generálního ředitele společnosti Chart Ferox, nositele ocenění Manažer roku 2022.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Jaký byl váš první či nejsilnější pocit, když jste se dozvěděl, že jste byl jmenován Manažerem roku 2022?

B. Převrátil: Můj první pocit byl, že to je fantastické dostat se po bok osobností, jako jsou Štěpán Popovič z AGC nebo Zbyněk Frolík z Linetu. Vím ale, že to není o jednom člověku, nýbrž o týmu. To, že se stanu vítězem, jsem dopředu nevěděl. Proto bylo vyhlašování plné překvapení, taková jízda vysokorychlostním výtahem. První přišlo vítězství v kategorii Průmysl a navázané obory. Pak za TOP 10 manažer roku. A nakonec to cinklo i v hlavní kategorii Manažer roku. Na pódiu jsem pak na chvíli vypadl z kontextu a nedokázal odpovědět ani na jednoduchou otázku – tak jsem byl překvapený.

Dbáme na to, abychom měli správné lidi na správných místech a dáváme jim šanci se rozvíjet. Pro každého máme nastavenou filozofii osobního rozvoje,“ říká Bronislav Převrátil. (Zdroj: Chart Ferox)

MM: Co bylo podle vás hlavním důvodem tohoto ocenění, respektive proč komise vybrala právě vás?

B. Převrátil: Myslím, že jsem silný ve sledování a odhadování nových trendů. A umím si kolem sebe vybrat kvalitní lidi, které dokážu motivovat tak, abychom společně došli, kam potřebujeme. Důležité je, jak pracujete s lidmi a jak je motivujete, abyste společně jako firma dosáhli vytyčených cílů. Myslím, že jsem z těch, kteří oceňují svůj tým. Spolupracovníky umím nejen ocenit, ale i rozvíjet. Jsem šéf, který je náročný k sobě i k ostatním. Dokážu firmu směrovat k vyšší přidané hodnotě, k lepším produktům a službám. Jsem šéf, který nezůstává na místě.

MM: Jaké jsou podle vás nejdůležitější vlastnosti dobrého manažera?

B. Převrátil: Jednou z klíčových věcí je právě práce s lidmi. Několik let jsme pracovali na transformaci firmy. Můžete dát skvělého specialistu na manažerské místo, ale pak ztratíte nejlepšího odborníka, a možná získáte vedoucího, který není spokojený a pošle to 10 nebo 20 lidem pod sebou. Druhá věc je být schopný komunikovat vizi rozvoje a cíle všem zaměstnancům. Musíte vědět kam jdete, proč tam jdete, a vědět, jak to udělat. To je pro nás stále aktuální téma.

V minulých dvou letech ve firme Chart Ferox instalovali větší množství automatizovaných a robotizovaných technologií a investují do digitalizace a automatizace procesů ve firmě. (Zdroj: Chart Ferox)

MM: Můžete našim čtenářům v krátkosti přiblížit svoji profesní dráhu?

B. Převrátil: Mám doktorát ze Strojírenství na UJEP v Ústí nad Labem. Pracovní kariéru jsem začal v akademickém prostředí, pak jsem se přesunul do komerční sféry. V Chart Feroxu pracuji 18 let. Přes různé manažerské pozice jsem se dostal až na pozici generálního ředitele, na které působím bezmála 5,5 roku.

MM: Co je na vaší společnosti z vašeho pohledu nejvýznamnější?

B. Převrátil: Dbáme na to, abychom měli správné lidi na správných místech, a dáváme jim šanci se rozvíjet. Neděláme rozdíly mezi tím, jestli je to svářeč, nebo ředitel. Pro každého máme nastavenou filozofii osobního rozvoje. Máme manažerskou akademii s interním i externím školením. Programem prošlo přes 100 talentovaných lidí. Pro naše zaměstnance děláme několikrát do roka anketu spokojenosti, která je pro mě důležitým zdrojem zpětné vazby a následných akcí, které navazují na podněty zaměstnanců. Není to jen dokument pro nástěnku.

Reklama

Takovýto systémový rozvoj lidí nám během několika málo let umožnil přetavit klasicky výrobní závod v komplexní firmu, která má vlastní inovace a vývoj, inženýring, projektové řízení, výrobu i obchod a péči o zákazníky. Posunuli jsme se z firmy primárně orientované na výrobu k firmě zaměřené na projekty a služby s vysokou přidanou hodnotou.

MM: Co plánujete vy osobně a také vaše společnost pro nejbližší i pro vzdálenější budoucnost?

B. Převrátil: V minulých dvou letech jsme instalovali hodně automatizovaných a robotizovaných technologií. Pracujeme na digitalizaci a automatizaci procesů ve firmě, do toho investujeme. Velmi nás zajímá umělá inteligence. Zjišťujeme, jak ji můžeme využít ke zlepšení spolehlivosti našich výrobků či vylepšení jejich designu i při naší každodenní práci. To mě na AI velmi zajímá.

Vedení Chart Feroxu předpokládá rozvoj vodíkové ekonomiky, na kterou se připravuje. Zajímá je oblast kryogeniky, tedy zkapalněný vodík. (Zdroj: Chart Ferox)

Co se týče výroby, tak předpokládáme rozvoj vodíkové ekonomiky, na kterou se připravujeme a ve které jsme již nyní aktivní. I zde nás zajímá oblast kryogeniky, tedy zkapalněný vodík. První velká zakázka už je na stole. Konkrétně v Beneluxu bude vytvořena největší skladovací kapacita kapalného vodíku v Evropě. Očekáváme, že do tří let bude v Evropě vytvořena reálná ekonomika založená na kapalném vodíku. Tam vidíme příležitost, protože zde bude potřeba vybudovat infrastrukturu pro distribuci, skladování, výdej i následný servis. U toho chceme jednoznačně být.

MM: A jak obecně vidíte budoucnost českého průmyslu v kontextu současné ekonomické situace?

B. Převrátil: Vidím zde velké šance, ale také rizika. Spousta firem je inovativních, snaží se rozvíjet, vzájemně se inspirovat a posouvat. Bohužel je ale stále mnoho podniků, jejichž jedinou konkurenční výhodou je levná pracovní síla. Také jsme dlouhodobě měli výhodu z levných energií, které poháněly náš na energie náročný průmysl. S tím je konec. Čeká nás výzva, jak naši ekonomiku transformovat a zaměřit se na výrobky a služby pro koncové zákazníky, s vysokou přidanou hodnotou. To vše podpořené kvalitním školstvím, vědou a výzkumem. Jsem přesvědčený, že na to potenciál máme.

Související články
Zlatá medaile pro prof. Kassaye

Po dvouleté pauze, zapříčiněné hygienickými opatřeními ke snížení šíření pandemie koronaviru, se opět otevřely brány MSV v Brně, v rámci kterého se udílejí i ocenění Zlatých medailí. A to jak vystaveným exponátům, tak tradičně, již od roku 2006, díky iniciativě redakce našeho časopisu, také ocenění osobnosti za její celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Co přinese rok 2024 v oblasti automatizace?

Řada otřesů v posledních několika letech předznamenala novou éru zvýšených geopolitických a ekonomických rizik. Výrobci jsou nuceni k tomu, aby do obchodních modelů začlenili odolnost a flexibilitu a aby přehodnotili globální dodavatelské řetězce a vztahy. Zároveň stoupá tlak na začlenění principů ESG do rozhodování o provozu (tato zkratka z anglických slov environment, social a governance označuje vliv firmy na životní prostředí, pracovní podmínky ve firmě a její vliv na společnost, celkové fungování firmy uvnitř i navenek a její transparentnost).

Související články
Praktický výzkum nám dělá svět lepším

Prof. Ing. Milan Gregor, PhD. se narodil v Prievidzi a dětství prožil v Necpaloch. Zde u příležitosti oslav 600. výročí první písemné zmínky byl v roce 2015 oceněn Cenou primátorky Prievidzy za mimořádné zásluhy v rozvoji hospodářství, vědy a techniky a šíření dobrého jména Slovenské republiky v zahraničí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
E-commerce posouvá logistiku do vyšší dimenze

S rozvojem elektronického obchodování zaznamenala logistika velké změny. Dalším zlomovým okamžikem byl příchod pandemie na začátku tohoto roku, kdy e-shopy a logistické společnosti poskytující služby pro e-commerce musely prakticky den ze dne změnit své obchodní jednání, včetně logistiky. Proč se to jako jednomu z mála segmentů ekonomiky úspěšně podařilo a dále daří, jaké jsou nové trendy a jaký potenciál má umělá inteligence a další moderní technologie v logistickém byznysu? MM Průmyslové spektrum nad těmito tématy diskutovalo se zakladatelkou Zásilkovny a výraznou osobností české e- commerce Simonou Kijonkovou.

CIMT a Čína v roce 2023

Počínaje Velikonočním pondělím se v Pekingu, téměř tradičně v tomto čase, po pět dnů konal další ročník veletrhu výrobních strojů CIMT 2023. Pro cizince byla poslední výstava jednoduše dostupná na jaře roku 2019. Od ledna 2020 se přestalo do Číny létat a události nabraly nečekaný spád. V tomto krátkém textu se podíváme na výstavu i před brány výstaviště.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Automatizace je neskutečný fenomén

Když se na nás František Zimmermann poprvé obrátil jako věrný čtenář, myslela jsem, že jde jen o milou pochvalu a zpětnou vazbu, která vždy potěší a kterých si velmi vážíme. V naší vzájemné komunikaci však byla schovaná také nabídka na pomoc se zpracováním aktuálních témat z naší branže. Poté, co jsem pana Františka vyzpovídala, vyšlo najevo, že má opravdu bohaté zkušenosti nejen v oblasti vývoje, zavádění automatizace a robotizace, ale také s vedením týmů operátorů i vývojových pracovníků. V průběhu roku se s vámi, čtenáři, bude dělit o vlastní zkušenosti formou desetidílného seriálu o různých aspektech zavádění automatizace. Prosím, seznamte se s Františkem Zimmermannem.

Na cestě ke zrození stroje, část 5: Zakázka

Série deseti článků, jejichž autorem je konstruktér Michal Rosecký, popisuje proces výroby obráběcího stroje. Krok po kroku nás provází tímto náročným procesem, na jehož závěru je po stránce vývoje a výroby rentabilní moderní výrobní zařízení s inovativními prvky, o které trh projeví zájem a po uvedení do provozu přinese zákazníkovi deklarovanou profitabilitu, technické parametry a návratnost investic.

Automatizace výroby a kontrola kvality

Stejně jako rostou požadavky na přesnější a efektivnější výrobní procesy, rostou velmi výrazně i požadavky na kvalitu produktu. Kvalita produktu je sledována již od prvopočátku, kdy je za každý vstupní komponent zodpovědný výrobce a dodavatel.

Velké výzvy pro malé společnosti

Automatizace je fenomén, který je výsledkem přirozené lidské touhy posouvat technologický pokrok kupředu ve snaze ulehčit si vlastní život. Byť je automatizace skloňována v mnoha odvětvích, je stále v počátcích svého vývoje. To, co určuje stupeň technologické evoluce, je náročnost člověka jako uživatele a zákazníka. Automatizovat se dá prakticky jakýkoli proces. Například i koupě chytrého telefonu je ve své podstatě automatizace určitého procesu. Chytrý telefon dokáže nahradit běžný telefon, diář, hudební přehrávač a mnoho dalších aplikací. To vše lze nosit v jedné malé krabičce, která se vejde do kapsy.

Sběr (léčivých bylin) dat z výroby

Ano, sběr bylin sem nepatří a je to špatně (?????). Anebo ne tak docela? No, byliny se obvykle sbírají proto, aby po svém zpracování pomáhaly léčit, hojit a podobně. Co to má se sběrem výrobních dat společného? Na první pohled pramálo - ale je to tak úplně pravda?

Urychlete svoji digitální transformaci

Jak může strategie digitální transformace, jejíž součástí je přechod na moderní distribuovaný řídicí systém, pomoci výrobcům dosáhnout vyšší produktivity, ziskovosti a snížit rizika? To se dozvíte, pokud se začtete do následujících řádek.

Jste připraveni na budoucnost? Zjistěte to...

Každý den se probouzíme do situace, kdy nekonečný boj o nové zákazníky o kousek přitvrdí, je stále náročnější a vyhraje ten, kdo se nejlépe a nejrychleji přizpůsobí. Jak řekl rakouský psychiatr Viktor Frankl, základní lidskou vlastností je svoboda rozhodnout se, i když její uplatnění nemusí být lehké. Člověk není svobodný ve vztahu k podmínkám, v nichž žije, ale má svobodu v tom, jaké k nim zaujme stanovisko. Jak se rozhodnete vy?

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit