Témata
Zdroj: Yamazaki Mazak

Průmysl a jeho lidé: Otevřenost a vzájemný respekt

V dnešní době jen velmi málo firem disponuje takovým počtem lidí s konkrétní odborností, který potřebuje. Situaci se snaží řešit různými cestami. V našem seriálu se ptáme HR odborníků na zkušenosti s problémem, jak takové lidi získat a jak je udržet. O své názory se s námi podělila Pavlína Svatošová, HR Coordimator ve společnosti Yamazaki Mazak Central Europe.

Tento článek je součástí seriálu:
Průmysl a jeho lidé
Díly
Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Jaká podle vašich vlastních zkušeností existují specifika při hledání kvalitních pracovníků do průmyslových, zejména strojírenských firem oproti jiným oblastem podnikání?

P. Svatošová: Společnost Mazak je jedna z největších světových firem na výrobu obráběcích strojů a strojů pro řezání laserovým paprskem. Našimi zákazníky jsou nejen strojírenské firmy a uplatnění našich strojů je v nejrůznějších oborech, například v leteckém, stavebním, automobilovém, ale i zdravotnickém průmyslu. Prodáváme vysoce výkonné a kvalitní obráběcí stroje a důmyslné automatizované systémy. S tím je spojen nejen prodej náhradních dílů, ale i pokrytí servisních služeb po celém území České republiky. Z toho je zřejmé, že pro naši společnost vždy hledáme kvalitní pracovníky, kteří mají především zájem a určité znalosti v oboru.

MM: Spoléhá vaše firma na HR agentury, nebo dává přednost náboru vlastními silami? A jaký je důvod?

P. Svatošová: Naše firma využívala a využívá personální agentury, ale preferujeme osobní doporučení, nejlépe od našich stávajících zaměstnanců. Snažíme se být atraktivním zaměstnavatelem, který klade důraz na svoji značku. Věříme, že právě doporučení od našich kolegů je zárukou kvalitních nových zaměstnanců, kteří se orientují a mají již určité specifické znalosti v našem oboru.

Je potřeba, aby zaměstnanec cítil určité zázemí a měl oporu a důvěru jak ve vedení společnosti, tak u svých kolegů hned od svého nástupu. Důležitá je otevřenost, transparentnost a komunikace,“ říká Pavlína Svatošová. (Zdroj: Yamazaki Mazak)

MM: Které požadavky vedení vaší firmy na pracovníky byste označila jako stěžejní?

P. Svatošová: Při výběru nových kolegů, ale i u těch stávajících, samozřejmě hledíme nejen na odborné znalosti a zkušenosti potřebné pro danou pozici, ale také na zájem a motivaci si neustále znalosti rozšiřovat a doplňovat. Je pro nás též důležitý zájem a chuť pracovat pro naši společnost, ochota přicházet s novými nápady a řešením. A v neposlední řadě je to otevřenost a vzájemný respekt.

MM: Které konkrétní profese jsou pro vaši firmu nejdůležitější?

P. Svatošová: Vzhledem k tomu, že se zabýváme prodejem obráběcích strojů, a k tomu poskytujeme služby, jako je servis, instalace, školení a další, dalo by se říci, že jsou pro nás klíčové pozice obchodních zástupců, servisních nebo aplikačních techniků. Ovšem není možné opomenout ani ostatní, neboť každá pozice v naší firmě má své opodstatnění a dohromady tvoříme jeden celek.

Reklama
Reklama
Reklama

MM: Co je podle vašich zkušeností nejdůležitější pro motivaci pracovníků, aby odváděli kvalitní práci s maximálním nasazením?

P. Svatošová: Většina firem má již v dnešní době nastavený systém benefitů. U nás ve společnosti máme i velmi dobře nastavený bonusový systém odměňování zaměstnanců, který je motivuje odvádět kvalitní práci, a ta by měla být dobře odměněna. Zaměstnanec by si měl být vědom toho, že to, co dělá, má smysl. Za velmi důležitou ale považuji firemní kulturu a nemůžeme opominout též samotný přístup od vedení společnosti. To vše dohromady by mělo zaměstnance motivovat.

MM: Co by podle vás obecně mohly či měly firmy dělat pro to, aby neměly o kvalitní lidi nouzi?

P. Svatošová: Je to kombinace dvou základních faktorů. Jak již bylo zmíněno, zaměstnavatel musí své zaměstnance motivovat a mít dobře zavedenou firemní kulturu. Je potřeba, aby zaměstnanec cítil určité zázemí a měl oporu a důvěru jak ve vedení společnosti, tak u svých kolegů hned od svého nástupu. Důležitá je otevřenost, transparentnost a komunikace.

Yamazaki Mazak prodává vysoce výkonné a kvalitní obráběcí stroje a důmyslné automatizované systémy. S tím je spojen prodej náhradních dílů i pokrytí servisních služeb po celém území ČR. (Zdroj: Yamazaki Mazak)

MM: Co by pro to mohl či měl dělat stát?

P. Svatošová: Stát by se mohl více podílet na moderním vybavení škol po technické stránce, aby se studenti vzdělávali na soudobých technologiích. A tím je ještě více motivovat k prohloubení technických znalostí a zájmu pokračovat tímto směrem.

MM: Jak vidíte naše současné technické školství (střední i vysoké)?

P. Svatošová: Jsem v tomto směru optimista. Nemyslím si, že je naše současné technické školství na špatné úrovni. Je mnoho studentů, které technika zajímá, a mají velmi dobré znalosti v oboru. Jednou z cest ke zlepšení znalostí je i určitá provázanost oborů, jako je strojírenství, elektrotechnika a IT obory, není třeba jít do úplného detailu specializace, ale důležitý je co největší záběr. Na to by se školy měly více zaměřit.

MM: A co by mohly dělat samy firmy, ale i stát, aby podpořily zájem mladých lidí (a jejich rodičů) o studium technických oborů? Dělá vaše firma něco takového?

P. Svatošová: Firmy by měly být aktivní při výchově budoucí generace, nelze vše nechat jen na školství. Špičkové společnosti by měly studenty motivovat k tomu, aby techniku chtěli studovat. Naše firma aktivně spolupracuje jak se středními školami, tak s univerzitami. Zveme studenty na dny otevřených dveří, které pravidelně pořádáme. Při této příležitosti mají studenti možnost propojit své teoretické znalosti s praktickými. Například si mohou vyzkoušet dle výkresu naprogramovat dílec na našem řídicím systému. Velký zájem je o ukázky obrábění na našich strojích, o kterých mají jen teoretické znalosti.


Vydání #4
Kód článku: 230424
Datum: 05. 04. 2023
Rubrika: Redakce / Rozhovor
Související články
Soustruh místo motorky

Cesta na další reportáž referenčního partnerství firmy Mazak směřovala do plzeňských Borských polí. Obchodní manažer Ivan Šedivec ji nevybral náhodou. Jak jsem záhy zjistil, firma KTD Technologies Tomáše Duspivy totiž díky jeho osobě v sobě bezesporu ukrývá obrovský potenciál.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Inovace: Změna úhlu pohledu

Určitě jste to zažili taky. Je večer, jasná obloha a vy vidíte, jak měsíc balancuje přesně na špičce věže kostela. Stačí ale malá změna úhlu pohledu a měsíc je jinde. Jaký je váš úhel pohledu na inovace ve strojírenství?

Související články
Profesor Stanislav Hosnedl 80

V říjnu tohoto roku se prof. Stanislav Hosnedl dožívá významného životního jubilea 80 roků. V roce 1964 dokončil studia v oboru Konstrukce obráběcích strojů na VŠSE FST v Plzni. Roku 1984 získal vědecko-akademický titul CSc., který po revoluci, později v roce 1990, obhájil také na ČSAV Praha. V roce 1992 se habilitoval a konečně v roce 2002 byl jmenován profesorem pro obor Strojní inženýrství.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Věřím v sílu českého průmyslu

Globální svět má za sebou celkem náročné dva roky a neméně složité období před sebou. Inovační lídři a ti japonští především, v každé abnormalitě vždy hledají výzvy. Hovoříme s Petrem Šimáčkem, branch manažerem společnosti Yamazaki Mazak Central Europe. Retrospektiva předchozích měsíců, které se staly novým etalonem současné doby, dává nahlédnout právě do oněch výzev, které japonský lídr a jeho světové lokace vnímaly a přetavovaly do reality.

Za krize se musí pracovat více

Od začátku letošního roku si většina firem i lidí - nejen v ČR, ale v celé Evropě a po celém světě - připadala jak ve špatném snu. Nicméně mnozí z nich naštěstí dokázali nepodlehnout všeobecnému pesimismu a přes výrazně ztíženou situaci na trhu zůstat pevně stát na nohách. Mezi ně patří i nadnárodní společnost Yamazaki Mazak. (Nejen) o tom, jak dokázali čelit koronakrizi jsme si povídali s Petrem Šimáčkem, Branch Managerem pro ČR a SR.

Fokus: cíle blízké i vzdálené

László Török, generální ředitel společnosti Yamazaki Mazak pro střední a východní Evropu, nastoupil do své funkce v roce 2019. Tedy v době, kdy společnost oslavila 100 let svého působení na trhu. O své vize a představy se podělil se čtenáři MM Průmyslového spektra.

Odpovědnost na prvním místě

Se značkou Mazak spojil celý svůj profesní život. Letos je tomu 35 let od chvíle, kdy nastoupil do tehdy úplně nového závodu, který Mazak otevřel v Anglii jako vůbec první v Evropě a v jehož čele stojí od roku 2017. Jeho profesní dráha je jako z učebnice osobního růstu. Nicméně, jak on sám zdůrazňuje, k úspěchu nestačí jen vlastní schopnosti a ambice, ale nutné je především mít kvalitní tým lidí. A s ním pak správně pracovat. Přinášíme rozhovor s Richardem Smithem, ředitelem evropské skupiny Mazak.

Japonské stroje z Čech do Evropy

Sto let existence, 10 výrobních závodů po celém světě a 8 300 zaměstnanců. Tak zní stručná charakteristika jedné z nejúspěšnějších světových strojírenských firem – společnosti Yamazaki Mazak. K jejím produktům patří stroje pro provádění několika operací současně, CNC soustružnická centra, vertikální a horizontální obráběcí centra, CNC laserové řezací stroje, flexibilní výrobní systémy (FMS), CAD/CAM produkty a software pro řízení továren. A právě Českou republiku si firma Yamazaki Mazak vybrala za svoji středoevropskou centrálu. S jejím japonským Administration and Compliance Manager, panem Ryuki Matsui, jsme si měli možnost povídat v technologickém centru Mazak v Jažlovicích u Prahy.

Život v korporátu: Práce vás musí bavit

Když Petr Šimáček, který dnes zastává pozici branch manager pro Českou a Slovenskou republiku ve společnosti Yamazaki Mazak, v oboru začínal, ještě netušil, že za 22 let bude členem top managementu velké nadnárodní strojírenské společnosti. Za dobu svého profesního působení poznal důvěrně prostředí malé rodinné firmy, ale i korporátu. Přitom jeho současné působiště není typickým korporátem - stojí vlastně na pomezí obou těchto typů firem.

Bezpečné přistání

Za další referenční zákaznickou reportáží společnosti Mazak jsme se vypravili na sever Českého ráje, kde se ve městě Semily nachází jedna z výrobních lokací skupiny Charvat Group, která se zaměřuje na výrobu hydraulických válců a leteckých podvozků. Hostitelem nám byl Michal Dolejš, výkonný ředitel zdejšího závodu, společnost Mazak zastupoval obchodní zástupce Pavel Procházka a Veronika Kvardová z marketingu.

Made in England

Japonský výrobce obráběcích strojů, společnost Yamazaki Mazak, resp. její evropská pobočka, uspořádala v anglickém Worcesteru první postcovidové novinářské setkání, kde prezentovala své inovační počiny za poslední období s důrazem na snižování uhlíkové stopy a energetickou efektivitu. Jsme rádi, že jsme mohli být při tom.

Svátek novinek v oboru obrábění

Ve svém technologickém centru v Jažlovicích u středočeských Říčan uspořádala společnost Mazak na začátku letošního února tradiční dny otevřených dveří. Během dvou dnů prošlo branou firmy více než 120 návštěvníků, aby načerpali informace o aktuální nabídce firmy a zhlédli živé ukázky práce vystavených obráběcích strojů tohoto japonského výrobce. Akce jsme se zúčastnili i my.

Třpytivý svět krystalů

Turnovská společnost Crytur patří svým pojetím ke světovému unikátu. V přesně definovaných podmínkách pěstuje umělé krystaly z vlastního výzkumu a vývoje, které následně po opracování dodává buď jako specifické optické díly pro další celky, nebo přímo kompletní výrobky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit