Témata
Reklama

Team Cutting Tools se představí na EMO i MSV

Návštěvníci veletrhu EMO a MSV jistě zaznamenají, že ve skupině Ceratizit Group se pořád něco děje. Společnost Ceratizit pro zákazníky a obchodní partnery připravila spoustu novinek. Nedávno vytvořený Team Cutting Tools nabídne ještě komplexnější a kompletnější řešení v rámci třískového obrábění, která uspokojí potřeby všech zákazníků. Avšak nejen to je dostatečným důvodem pro návštěvu stánku společnosti na veletrhu v Hannoveru i v Brně – navíc zde bude k vidění řada působivých inovací i uvedení nových produktů na trh.

Tento článek je součástí seriálu:
Světové veletrhy obráběcí techniky
Díly

Ceratizit Cutting Solutions má silné portfolio řezných nástrojů, příslušenství a technologických řešení od významných značek Ceratizit, Komet, WNT a Klenk, které dohromady tvoří jeden kompaktní tým Team Cutting Tools by Ceratizit, spadající do koncernu Ceratizit Group. Tím má sektor obrábění skutečného kompletního dodavatele, který je připraven pro široké spektrum zákazníků. Tyto čtyři světoznámé značky se zaměřují na to, co umějí nejlépe. Jedná se o řezné nástroje především ze slinutého karbidu, mezi které patří např. vyměnitelné břitové destičky pro soustružení, frézování, vrtání apod, monolitní vrtáky, frézy a mnoho dalších nástrojů a příslušenství potřebných pro technologii třískového obrábění od automobilového průmyslu až po letectví a kosmonautiku. Tyto vysoce specializované produktové značky nabízejí systémové řešení vedoucí k optimalizaci a efektivitě obráběcích procesů. Team Cutting Tools je schopný dodat perfektní řešení pro všechny požadavky na obrábění. Prostřednictvím nového katalogu, který byl vydán v červenci, je k dispozici až 100 000 položek. Zákazníci mohou také navštívit nový on-line shop, kde si mohou prohlédnout celý sortiment a získat přístup ke kompletnímu programu skupiny Ceratizit Group.

Reklama
Reklama
Reklama
Jako technologický leader je skupina Ceratizit a Team Cutting Tools komlexním dodavatelem pro všechny sektory obrábění. Díky svým zkušenostem a znalostem je pro zákazníky nejen obchodním partnerem, ale zároveň odborným a technickým poradcem.

Expertní řešení pro jednotlivé sektory

Team Cutting Tools také nabízí řešení pro specializovaná odvětví. Návštěvníci EMO v Hannoveru mohou vidět zkušenosti z těchto oborů přímo z první ruky. Interaktivní prezentační prostory jsou perfektní příležitostí pro ukázku základních dovedností v automobilovém průmyslu, letectví, energetice a těžkém obrábění. Jednou ze žhavých novinek, která bude mít svoji premiéru na veletrhu EMO, jsou aditivní výrobní nástroje pro obrábění E-motorů.

FreeTurn – budoucnost obrábění

Veletrh by nebyl veletrhem bez ukázky inovací. Nástroj FreeTurn z dílny Ceratizit již získal několik ocenění a bude nepochybně patřit mezi uchazeče o cenu pro nejinovativnější produkty i na EMO v Hannoveru a MSV v Brně. O novém revolučním procesu obrábění se diskutuje již od uvedení tohoto produktu na trh. K nástroji FreeTurn se váže nová metoda obrábění HDT (High Dynamic Turning), která plně využívá potenciálu moderních strojů a nabízí vysoce výkonné soustružení. Sotva najdete odborný technický časopis, portál, který by se o nástroji FreeTurn a HDT technologii již nezmínil. Prezentace v médiích, na odborných seminářích či přímo v inovačních centrech skupiny Ceratizit způsobila, že uživatelé již netrpělivě čekají na oficiální spuštění prodeje tohoto nástroje. A není divu, protože tento nový způsob soustružení nabízí obráběcím společnostem obrovský potenciál. Vhodnými stroji jsou soustružnická centra vybavená frézovacím vřetenem – stroje Turn-Mill, anebo víceúčelová centra – Multitask stroje. Tyto stroje s příslušným operačním systémem nabízejí 100% zúročení uvedeného potenciálu. Nástroj FreeTurn využívá volné 360° rotace frézovacího vřetena, což dovoluje nastavit libovolnou polohu břitu a optimalizovat úhel nastavení vzhledem k obrobku. Hlavní předností v porovnání s konvenčním soustružením je, že pro kompletní obrobení dílu si vystačíte s jedním nástrojem a nahradíte tak až čtyři soustružnické nástroje. Z toho logicky vyplývá úspora v nákladech na nástroje a výrazné snížení výrobního času. K výčtu mnoha dalších výhod patří i vyšší posuvy díky nižším řezným silám, které pozitivně ovlivňují i životnost nástroje.

Čtyři odborníci, nespočet aplikací, jeden sortiment – to je nový katalog skupiny Ceratizit Group, plný nástrojů na třískové obrábění. Katalog obsahuje více než 60 000 nástrojů značek Cutting Solutions by Ceratizit, Komet, WNT a Klenk. Potud teorie, která zní vskutku dobře, ale funguje to tak ve skutečnosti i v praxi? Team Cutting Tools poskytne odpověď živou demonstrací na obráběcím centru ve stánku Ceratizit. Návštěvníci EMO také uvidí odhalení první standardní řady nástrojů FreeTurn a technologie HDT.
První testy nástroje FreeTurn předčily očekávání a potvrdily dobrou práci vývojářů Ceratizit. Na vlastní oči se o tom na veletrhu EMO můžete přesvědčit na stánku společnosti, kde uvidíte živé ukázky nástroje FreeTurn na obráběcím centru.

Připraveni na Průmysl 4.0

Ceratizit nastavuje i směr pro budoucnost digitalizace v oblasti obrábění. Hlavním nástrojem pro tuto oblast je monitorovací a asistenční systém ToolScope z výrobní dílny Komet. Systém kontinuálně přenáší signály vázané na krouticí moment stroje během výrobního procesu. Tyto informace jsou vizualizovány a použity k monitorování a dohledu nad řízením stroje. K zobrazení stavu nástroje a stroje se pak používají speciální patentované statistické kontrolní procesy. To umožňuje nejen provádět cílené monitorování řezného procesu, hlídání opotřebení a lomů, přizpůsobování a optimalizování řezných dat, ale také výrazně napomáhá eliminovat výrobní chyby.

Návštěvníci se na stánku také dozvědí o přednostech nového rotačního nástrojového držáku Spike se zabudovaným senzorickým měřením, které detektuje chování nástroje na základě silového zatížení. Dalším prvkem z oblasti digitalizace je systém One Identity, který slouží ke snadné identifikaci nástrojů s napojením na topmanagement.

Servis²

Ceratizit představí nejen svoje nástroje, nástrojové systémy, digitalizační řešení a inovace, ale také nabídku svých služeb, které hrají klíčovou roli ve vztahu se zákazníkem. Kromě dodávky skladových nástrojů do druhého dne, technologických zkušeností a poradenství, vypracování a realizace projektů, technických školení, nabízí společnost řadu dalších služeb zaměřených na zákazníka. O všech těchto faktech a přednostech se mohou návštěvníci přesvědčit a více se dozvědět přímo v našich stáncích v Hannoveru a v Brně.

ToolScope trvale ukládá signály generované strojem během výrobního procesu. Tyto informace jsou vizualizovány a použity k monitorování a dohledu nad řízením stroje. To umožňuje nepřetržitou kontrolu nad nástrojem a řezným procesem. Uživatelé tak získají vyšší procesní bezpečnost a úsporu ve výrobních nákladech.Nezapomeňte zahrnout návštěvu u Ceratizitu, specialisty na výrobky ze slinutého karbidu, do svého veletržního seznamu návštěv – rádi vás provedeme světem obrábění a inovacemi z našeho programu. Celý náš Team Cutting Tools vás rád uvítá a ochotně se vám vše vysvětlí a poradí.

Ceratizit Česká republika

Ing. Jan Gryč

jan.gryc@ceratizit.com

Reklama
Vydání #9
Kód článku: 190912
Datum: 11. 09. 2019
Rubrika: Trendy / EMO/MSV 2019
Autor:
Seriál
Související články
100 let zkušeností
a inovace pro budoucnost

Když dr. Paul Schwarzkopf v červnu roku 1921 založil společnost Metallwerk Plansee GmbH, prošlapal nejen cestu pro průmyslovou výrobu z wolframu a molybdenu, a tím i pro bezpočet vývojových trendů moderního života, ale zároveň položil základy pro skupinu Ceratizit, která vznikla v roce 2002 spojením firem Plansee Tizit a Cerametal. Skupina Ceratizit se za svou stoletou historií a zkušenostmi ohlédla na letošním veletrhu EMO v Miláně.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Související články
Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Srdce obrábění kovů bije ve Stuttgartu

Na AMB se od 18. do 22. září již po devatenácté sejdou odborníci na třískové obrábění kovů. Více než 1 500 vystavovatelů představí výsledky svého vývoje a inovace na hrubé výstavní ploše více než 120 000 m2. Vypadá to dobře, AMB 2018 bude největší veletrh AMB všech dob.

Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

CIMT 2021 plně prezenční

Zatímco je celý svět paralyzovaný restrikcemi proti šíření koronaviru covid-19, v Pekingu byl dnes zahájený veletrh obráběcích a tvářecích strojů China International Machine Tool Show CIMT 2021 v plné prezenční formě a téměř shodného rozsahu, jako ročníky předešlé. Ve stejný den a po celý týden, jako Hannover Messe Digital Edition – průmyslový veletrh v plně digitální platformě.

Metav Digital 2021 Den třetí

Veletrh Metav Digital vstoupil do svého třetího dne. Co přinese virtuálním návštěvníkům? Staňte se jedním/jednou z nich a zažijte to na vlastní "kůži".

Metav Digital 2021 Den druhý

Druhým dnem pokračuje veletrh Metav Digital, který se snaží svým konceptem nastavit nový standard odborných eventů. Jak se mu to daří? Posuďte sami osobní návštěvou.

Metav Digital 2021 Den první

V uterý 23. 3. 2021 se otevřely brány viruálního veletrhu Metav. A my můžeme být při tom, aniž bychom museli dlouhé hodiny cestovat do Düsseldorfu (...).

Nástroje ve znamení podnikové mantry

Tento článek si klade za cíl představit zajímavé nástroje, z nichž některé se dokážou sami ohlásit k údržbě, některé se dokážou třeba i samostatně nastavit. Vše je inspirováno dnešní podnikovou mantrou jednoduché obsluhy, procesní spolehlivosti a úspory vedlejších časů a tím i nákladů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit